Fabrika (Pitanja)

Објавила Puff , понедељак, 18. јун 2012. 02:26


Stan je izgledao normalno. Ni traga od provale, krađe ili bilo čega nasilnog. Silno se iznenadila, u svojoj glavi je već stvorila sliku obijene brave, krvlju umrljanog tepiha i drugih grozota. Opet se zapitala da nije otišao na neki preko potreban odmor. Jedino što joj je odudaralo od čitave slike njegovog savršeno uređenog stana je bio radni stočić na kome je preko gomile knjiga ležao ukrasni papir i makaze za hartiju.
Pomisli kako je nekome spremao poklon, nije mogla, a da se ne zapita da taj poklon nije za nju.
„Možda je sve to maska. Ko zna šta je uvijeno tim trakama i šarenim papirićima.“
Par sati nakon toga stajala je ispred iste one zgrade gde su se poslednji put rastali i gledala na gore. „Mora da je ostavio nešto iza sebe što nisam primetila.“
Bilo joj je neverovatno kako se čitav stančić sa sve kavezima i smradom ispraznio za manje od dva dana. Sve je nestalo! I pacovi i računar, čak i ustajali mirisi su nekako izbledeli. Vršljala je još desetak minuta po praznom prostoru, a zatim se uputila kući.
„Nikako nisu čista posla. Ko zna ko ga je oteo, a nemam kome da se obratim.“
On je bio ilegalni doseljenik, njegovo postojanje je u zemlji bilo nemoguće dokazati, jer on nije ni smeo da bude u njoj.
Dok je ležala na krevetu sa hladnom krpom preko glave kroz mozak joj prostruji misao. „Šta ako sam ga ja izmislila?“ Ne bi joj bio prvi put da umišlja stvari.

3 Response to "Fabrika (Pitanja)"

Митоман Says:

Da l' opet da napišem majndfak? Brate, nije sad da ti se čepim, al' praviš vrtlog i uvlačiš polako čoveka, a to je najjača stvar ikad! Moram i ja jednom da probam da uradim to. :D

Puff Says:

Čepi se, čepi. :P
Evo, možeš mi pomoći oko nastavka. Ili bolje da ostaneš pod velom misterije do kraja. :P

Постави коментар