О вампирима или Како су се равничарске крвопије домогле власти

Објавила Puff , понедељак, 6. март 2017. 13:39

Биоскоп Славица је једно од главних обележја Карабурме, ваљда зато што се налазио у самом центру (ако Карабурма има центар), тик уз парк. Напуштен годинама, овај биоскоп зврјао је празан, служећи као одлично место за графите локалних мангупа. Када су мештани овог насеља тог јутра прошли кроз парк на путу ка својим пословима и обавезама, свако од њих се зачудио новом графиту који је поносно ширио мирис свеже боје.
Графит Мала Колумбија са десне стране Славице је нестао, а уместо њега је сијао нови, већи испис – Мала Трансилванија. Ти мангупи никад нису били јасни старијој популацији. Само, овај пут то нису били обични мангупи. Ови су узимали нешто више од пакета сканка од локалног дилера.
Вампири су врло познати нашем народу, али како време пролази они све више падају у заборав. Некад су се вукли по воденицама, заобилазили домаћине што су волели чен лука уз јутарњу ракију, и ратовали са дрекавцима којих су шуме и шумарци били пуни. Данас, ћете вампире срести само у северним деловима Србије, како очијукају са комшијама на граници. Зато нико није поверовао да су се баш та мистична бића настанила у напуштеном биоскопу, уносећи страх на Карабурму.
Сумња се да су војвођанске крвопије дошле из Панчева, преко Панчевачког моста, па поред печењара тамо код Вука Врчевића ширећи се горе ка Војводе Мицка, сувише троми да би отишли чак до Миријева.
Данашњи вампир не изгледа нимало као они који су плашили свештенике по манастирима и крали овце по планинама. Румених образа, онижи и округласти, сматра се да је деловање равнице искоренило неке гене који су их чинили витким и покретним. Данашњи вампир може само да машта о пентрању по дрвећу и ношењу жртве на врх звоника.
Да се вратимо на Карабурму.
Услед навирања нових становника стопа криминала је драстично опала, па су се власти, охрабрени овом појавом, осилили да пожеле добродошлицу равничарским крвопијама. Понуђени су им станови где су живели у групицама, паркинг места, чак су им превидели и нестанке појединих обичних грађана. Шта је један живот наспрам стотине угашених криминалних радњи?
Крај се није назирао. Сви су били срећни. Криминал сузбијен, а власт срећна јер је учинила нешто за своје место. Нажалост, нису мислили на то шта ће се догодити када нестане дилера, а дебељушкасти вампири опет огладне.

У последњих неколико недеља примећени су вампирски облици и обележја по Миријеву, Палилули и Вишњици. Очекују се изјаве надређених и извештај о са терена.

1 Response to "О вампирима или Како су се равничарске крвопије домогле власти"

Leo jain Says:

At Last, The Secret to BEAUTY MAKEUP is revealed
Whether it is a big or small event, ladies want to look perfect. If there are numerous family functions coming in your way and you are looking for the best cosmetics, contact the Best Cosmetics specialists in Delhi, Maryam Ahmadi . The Foundation serves the best Makeup courses that enlighten the inner artisan inside you.Professional Makeup Artist +919716831277 She knows how to bring the artist in you and make you aware of all the hacks and packs that are essential in this industry which also helps in making you unique and expert from the rest artisans. For more details, visit: http://maryamahmadi.info/

Постави коментар