Povezanost dva ogavno virtuelna bića

Објавила Puff , четвртак, 5. фебруар 2015. 15:09


Nikad sebe nisam posmatrao van ove ogavne ljušture koju bi trebalo da predstavlja moje telo. Računao sam da iznad ili ispod moje kože ne postoji nista uzvišeno i vredno. Ispostavilo se da sam bio u pravu.
Oduvek sam mrzeo svoje prste na rukama. Bili su sitni, k'o u deteta sa noktima koji su jedva izvirivali uplašeni mojim konstantinim jedenjem. U odnosu na moj stomak, noge, pa čak i nadlakticu, prsti su delovaji kao crvi koji se povremeno migolje. Kada sam kupovao miša za kompujter morao sam kupiti mini verziju jer kažiprst nije mogao da dohvati klik na velikom mišu. Prodavačica me je pogledala sa osmehom. "I ja imam isti problem. Ali ne mari, ovi su ionako bolji, pokretljiviji. Miševi, mislim", uhvatih je kako mi zagleda prste. Brzo ih sklonih iz vidokruga, pod rukave dugačke vijtnamke. "Da, mater im jebem, celi život me sputavaju", pogledah u njene šake. Sitni prsti, obojeni u zeleno, trupkali su po pultu. Ova omanja prodavačica kompjutera gledala me je sažaljivo, kao da želi da mi udeli zagljaj, da me uteši jer nikada neću biti gejmer kakav bih možda bio sa duguljastim prstima. Nije me bilo briga. Ili jeste?
"A šta ti radiš, mislim kad ne radiš ovde", upitah oprezno. Pogledala je dvoje klinaca koji su pipkali tablete na drugom kraju radnje. "Hookerjohn. Potraži me online", zatim pohita ka klinčadiji.
Jurio sam kući, zaobilazio prolaznike, preskakao rupe, dok je u sluškama otkucavao Archive. Hookerjohn, Hookerjohn, Hookerjohn... Seo sam za kompjuter i tražio. Pretražio sam sve sajtove, društvene mreže, zamišljao njeno lice i gde bi ono moglo pripadati. Prošlo je vreme, možda dva albuma, možda pet. Nisam je našao. Vratio sam se u radnju i naravno da je nije bilo. Nestala je, isparila.
Sedeo sam predveče, par meseci nakon nestanka prodavačice, i posmatrao svoj odraz u monitoru. Bled, naravno, oči su se potpuno neprirodno vrtele, a zenice zumirale ko zna šta u dubini. Archive je opet kovao sa zvučnika. Shvatio sam da su ljudi, kao i ja, samo ogavne ljušture i da sam bio u pravu. Telo je ono što možemo da ponudimo. Telo je ono što dobijemo natrag. I sinulo mi je.
Kliknuo sam na pretragu i ukucao poznati porno sajt. Iskočila je crna stranica prepuna guzica i sisa. Pogledah u gornji desni ugao- malo polje za pretragu. Ukucao sam reči i krugić se vrteo. Rezultati pretrage: 1. Kliknuo sam na film. Ona, mala i crvena, i debeli lik u pocepanoj treger majici. Pritisak mi je rastao, a uši se zacrvenele. Bila je njegova! Jebenog kamiondžije!

Trepnuo sam. Pustio snimak ponovo. Bila je moja. Zauvek.